Didactische verdiepingsdag ‘Affectief-motorische integratie’ – 29 februari 2020 met Els Stam

Voor aankomende facilitators, pas gestarte facilitators, en facilitators die graag hun geheugen willen opfrissen ten aanzien van Biodanza basics en handige, inspirerende variaties willen bijleren, is er een verdiepingsdag. Deze wordt gegeven in samenwerking met Els Stam, verbonden als didactisch docent aan de school.

Thema: Motorisch-affectieve integratie van de lichaamsdelen
Plaats: Democratische school De Ruimte, Insingerstraat 39, Soest
Tijd: 10.00 – 18.00 uur (inloop 09.30 uur)
Bijdrage: € 70,00 (contant en gepast aan de deur betalen)

Wat je krijgt
– 2 didactische theorieblokken
– 2 vivencia’s
– handouts van de vivencia’s, als ook voorbeelden van te geven vivencia’s en
de muziek

Als facilitator wil je mensen graag in hun lichaam brengen, zodat ze goed geaard zijn. Maar ook uit hun hoofd komen. Soms gebeurt dat al, maar niet altijd. Op sommige momenten ga je hier extra aandacht aan besteden.

Die aandacht geef je vaak bij de start van een ( beginnersgroep) groep maar kan ook zijn in een groep mensen die al langer dansen. Soms is er juist bij de start weinig ruimte omdat alles dan nieuw is en je meer bezig bent met hoe je het allemaal moet doen, dan dat je aandacht hebt voor hoe mensen bewegen. Deze dag gaat je helpen!

We gaan ons op deze dag bezig houden met dit onderwerp door de aandacht van de oefeningen bij de lichaamsdelen te brengen en dit gebruiken we een hele vivencia als leidraad. Zo gaan we de voeten, knieën, buik, de rug en het hele lichaam verder dansen. Op de dag zelf zal de vivencia die we dansen, een mix zijn van de lichaamsdelen, maar in de hand- outs krijg je een aantal vivencia’s beschreven die om 1 lichaamsdeel draaien, zo kan je er voor kiezen om verschillende lesdagen te besteden aan dit thema in je groep en helpt het je om eventueel dit onderwerp nog verder uit te diepen en de dansers goed in hun lichaam te brengen en zo de integratie te bewerkstelligen.

Tevens kan het je helpen zelf verder te integreren en voor sommige mensen is deze dag misschien een hulpmiddel om te gaan starten met les geven.

Als je vragen hebt over een bepaalde dans of een andere vraag met betrekking tot dit onderwerp dan heb je de tijd om die vraag tot 28 oktober in te sturen, dan wordt dit meegenomen in de voorbereiding van de dag.

Voor de lunch vragen we je weer iets mee te nemen om te delen, zodat we gezamenlijk buffet creëren.

Deze dag zal verzorgd worden door Els en Monique. Opgave doe je via de Biodanza school Utrecht (biodanzaschoolutrecht@gmail.com). Voor verdere informatie kan je mailen of bellen met Els. info@stamdebasis.nl of 06 30910939.